Danilović, Vuković i Ružičić izabrane za sudije Vrhovnog suda
Vrhovni sud Crne Gore

Danilović, Vuković i Ružičić izabrane za sudije Vrhovnog suda

Sudski savjet donio je odluku da se za sudije Vrhovnog suda Crne Gore izaberu dosadašnja sutkinja Višeg suda u Podgorici Senka Danilović, sutkinja Apelacionog suda Ana Vuković i sutkinja Upravnog suda Jelena Ružičić.

Savjet je na šestoj sjednici, održanoj 9. i 10. februara 2024. godine, shodno zakonskoj proceduri sproveo intervju sa kandidatima koji su se prijavili na javni oglas od 27.3.2023.godine, za izbor troje sudija Vrhovnog suda Crne Gore, i to sa Boljević Ognjanom, Vojinović Perović Anom, Vuković Anom, Danilović Senkom, Moštrokol Vesnom, Otašević Nenadom, Ružičić Jelenom i Šoškić Ljiljanom.

“Na osnovu utvrđene Rang liste, Savjet je donio odluku da se za sudije Vrhovnog suda Crne Gore izaberu, Senka Danilović dosadašnja sudija Višeg suda u Podgorici, Ana Vuković dosadašnja sudija Apelacionog suda Crne Gore i Jelena Ružičić dosadašnja sudija Upravnog suda Crne Gore”, navodi Sudski savjet.

Savjet je na osnovu člana 35 Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, a postupajući po javnom oglasu za izbor predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore, objavljenom 19.1.2024. godine, sačinio listu kandidata koji ispunjavaju zakonom propisane uslove za izbor predsjednika Vrhovnog suda, i istu će dostaviti Opštoj sjednici Vrhovnog suda na dalji postupak.

“Na dati oglas prijavljeni kandidati su Ranko Vukić, sudija Vrhovnog suda i Ana Vuković sudija Apelacionog suda Crne Gore”, ističe sud.

Donijeta je odluka da se raspiše javni oglas za popunjavanje po jednog sudijskog mjesta u Apelacionom i Upravnom sudu Crne Gore, kao i odluka da se raspiše interni oglas za popunjavanje po jednog slobodnog sudijskog mjesta u Višem sudu i Osnovnom sudu u Podgorici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.