Od sljedeće godine nova kategorija: Oskar i za najbolji kasting

Od sljedeće godine nova kategorija: Oskar i za najbolji kasting

Upravni odbor Američke filmske akademije objavio je juče da će nagrada Oskar od 2025. godine, odnosno od 98. dodjele, biti dodjeljivana i za najbolji kasting.

Kako piše Variety, ovo je prva nova kategorija koju je Akademija kreirala od 2001. kada je u trku za prestižne statue dodala najbolji animirani igrani film.

„Direktori kastinga igraju ključnu ulogu u stvaranju filmova i, kako Akademija evoluira, ponosni smo da dodamo kasting na listu kategorija koje prepoznajemo i slavimo“, objavili su Bil Krejmer i Janet Jang.

Odbor kasting direktora zahvalio je na ovakvoj vrsti podrške, za koju smatra da odaje priznanje naporima njihove grane industrije.

Pravila za ovu kategoriju i ko bi sve mogao da bude kandidat biće objavljena u aprilu sljedeće godine, sa svim ostalim pravilima za 98. dodjelu Oskara.

Želja da se ova kategorija prizna kao poseban Oskar postoji još od kraja 90-ih, kada je vladao veliki pritisak da se konačno uvede. Međutim, tek je sada došla na red i mnogi su pohvalili odluku Akademije da konačno prizna značaj kasting direktora.

Podsjetimo, dodjela Oskara biće održana 11. marta u Dolbi teatru.

                                                                                                                                                                                                                     Izvor:M portal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.