DPS Pljevlja- Direktorka „Čistoće“ neredovan platiša, izmirite dug, nakon toga – podnesite  ostavku

DPS Pljevlja- Direktorka „Čistoće“ neredovan platiša, izmirite dug, nakon toga – podnesite ostavku

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Pljevlja pozvao je direktoricu DOO “Čistoća” Gordanu Lekić da odustane od zahtjeva za otpis duga koji ima prema tom preduzeću, već da izmiri obaveze, i nakon toga podnese ostavku.

Tragom informacije da ste na sastanku užeg rukovodstva DOO “Čistoća” 05. 02. 2024.godine- tražili mogućnost da otpišete Vaš dug za odvoz komunalnog otpada koji u trenutku održavanja sastanka iznosi 498,35 eura, obraćamo zahtjevom da se okanete tog posla I izmirite dug koji imete prema lokalnom preduzeću kojim rukovodite, a koji je u kategoriji 100 najneurednijih korisnika na teritoriji opštine Pljevlja. Očigledno je i da je zlo vrijeme kroz koje prolazimo dovelo i do toga da najgore platiše i nesavjesni građani počnu zauzimati rukovodeće pozicije u lokalnim preduzećima, te da im je jedan od prvih zadataka kako da otpišu navodno zastarjeli dug koje preduzeće potražuje od njih kao rukovodilaca. Prosto je nazamislivo zamisliti Vas kako otpisujete dug, koji očigledno niste plaćali duži vremenski period, dok sa druge strane proganjate penzionere i druge socijalno ugrožene.

Vaša primanja na nivou dvočlanog domaćinstva Vas i Vašeg supruga Milana Lekića (doskorašnjeg izvršnog direktora Rudnika uglja AD) od preko 5.500 eura, svakako su daleko ispod crnogorskog prosjeka, i služe za prespajanje kraja sa krajem – te je potpuno normalno da se komunalije ne plaćaju, jer ste računali, a i posrećilo vam se da baš Vi dođete u poziciju da odlučujete o njihovom otpisu. Evo prošlo je šest mjeseci kako rukovodite DOO “Čistoća” Pljevlja, gdje ste mimo zakona odredili sebi najveću platu u lokalnoj samoupravi u iznosu od 1969,22 eura, a da se niste sjetili da od tog nezakonitog viška izmirite obaveze za čistarinu. Šta više, gledate kako da isti otpišete bez plaćanja, kaže se u saopštenju.

U susret najvaljenom povećanju cijena od oko 35 odsto, pljevljski DPS poziva Lekić najprije da ona i član odbora direktora DOO “Čistoća” Rajko Ostojić izmire dugovanja u ukupnom iznosu od 900,45 eura, te da nakon toga podnesu ostavke.

                                                                                                                                                                                                                 Izvor:Pljevaljski portal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.