“MUP na pravom putu u borbi protiv korupcije“
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Šaranović sa Buzijom na sastanku

“MUP na pravom putu u borbi protiv korupcije“

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović sastao se danas u Rimu sa predsjednikom Nacionalne agencije za borbu protiv korupcije (ANAC) Đuzepe Buzijom.

Buzija je Šaranoviću uputio podršku u potvrđenoj odlučnosti Crne Gore u intenziviranju aktivnosti u borbi protiv korupcije, organizovanog kriminala i pranja novca, a vidljivi rezultati u procesu EU integracija koje postiže Ministarstvo unutrašnjih poslova su za pohvalu.

MUP preduzima konkretne aktivnosti na polju suzbijanja korupcije i posvećen je stvaranju ambijenta u kojem će se snaga institucije crpiti iz znanja i integriteta službenika ministarstva i policije.

Šaranović je na sastanku istakao: “Imajući u vidu bogato iskustvo Italije u borbi protiv korupcije, ovaj sastanak je odlična prilika za početak razmjene dobrih praksi, kao i preciziranje konkretne saradnje dvije države na ekspertskom nivou.“

Snaženjem integriteta službenika, Ministarstvo unutrašnjih poslova postaće sinonim za profesionalizam i odlučnost u borbi protiv korupcije i svih oblika kriminaliteta.

Buzije je na sastanku potvrdio otvorenost za saradnju sa crnogorskim ministarstvom unutrašnjih poslova i organa za sprovođenje antikorupcijskih zakona: “Korupcija je veoma složen problem i da bi se pobijedila potrebna je kolaboracija više službi, a svakako je najveća odgovornost na Ministartsvu unutrašnjih poslova, koje će, vjerujem, odgovoriti tom zadatku.“

Buzije je najavio konkretnu podršku MUP-u u kratkom roku i predložio razmjenu iskustava i znanja, kroz jačanje kadrovskih kapaciteta jedinica zaduženih za borbu protiv korupcije, ali i kroz snaženje materijalno – tehničkih kapaciteta.

“Podrška snaženju svih kapaciteta MUP-ovog Odjeljenja za antikorupciju, sa naše strane, biće konkretna i kontinuirana, ne samo od strane ANAC-a, već od svih nadležnih organa Italije“, istakao je Buzija.

Šaranović i Buzije su se saglasili da je zajednička saradnja obostrano korisna i poželjna, a ista će biti potvrđena potpisivanjem Memoranduma o razmijevanju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.