Krivolovcima određeno 30 dana pritvora: Bojazan od mogućeg uticaja na svedoke
Foto: Screenshot

Krivolovcima određeno 30 dana pritvora: Bojazan od mogućeg uticaja na svedoke

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici je odredio pritvor do 30 dana osumnjičenima Dušanu Klikovcu i Vojinu Prenkiću zbog sumnje da su napali nadzornike NP Skadarsko jezero Vuka i Saičića i Marka Gluščevića, saopšteno je iz Osnovnog suda u Podgorici.

Klikovcu je određen pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i uticanja na svjedoka, a osumnjičenom Prenkiću zbog opasnosti od uticanja na svjedoka, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo “napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, u sticaju sa krivičnim djelom nezakonit ribolov”.

Pritvor ne može trajati duže od trideset dana.

“Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici je odredio pritvor osumnjičenima D.K. i V.P. zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, u sticaju sa krivičnim djelom nezakonit ribolov. U odnosu na osumnjičenog D.K. određen je pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, budući da se radi o licu koje je ranije osuđivano zbog krivičnog djela sa elementima nasilja, i koje je i ranije po sopstvenom kazivanju lovilo ribu na nezakonit način, tvrdeći da se radi o prekršaju, dok oštećeni tvrde da su vidjeli da se u čunu osumnjičenih nalazi akumulator i pretvarač za struju, što ukazuje na iskazanu istrajnost ovog osumnjičenog da vrši ribolov na način koji je suprotan zakonu, a osim toga i beskurpuloznost osumnjičenog proizilazi iz navoda oštećenog V.S. da je osumnjičeni koristio isti na način podoban da tijelo oštećenog teško povrijedi i zdravlje teko naruši”, piše u saopštenju Osnovnog suda.

Klikovcu i Prekiću je određen pritvor zbog postojanja opasnosti ometanja postupka uticanjem na svjedoka I.K. očevica jednog dijela događaja, jer osumnjičeni poznaju ovog svjedoka,  sa kojim su u rodbinskim vezama i znaju gdje boravi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.