UP: Još jedna prijava protiv Čamgoza, upotrijebio falsifikovani pasoš Turske

UP: Još jedna prijava protiv Čamgoza, upotrijebio falsifikovani pasoš Turske

Policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala su u nastavku aktivnosti usmjerenih na dokazivanje i otkrivanje krivičnih dijela povezanih sa aktivnostima međunarodno traženog lica podnijeli krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru protiv turskog državljanina Binala Čamgoza (40) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

- Sumnja se da je Čamgoz počinio ovo krivično djelo na način što je 9. juna 2022. godine prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje dozvole za privremeni boravak i rad službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova – Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Budva upotrijebio falsifikovanu putnu ispravu Republike Turske koja glasi na ime M.A.B, na koji je način doveo u zabludu službenike MUP-a koji su mu izdali dozvolu za privremeni boravak - navodi se u saopštenju Uprave policije.

Čamgoz prvo izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave za koje je pravosnažno osuđen, gdje je takvu ispravu upotrijebio kao pravu, a potom sa istim dokumentom izvršio niz krivičnih djela i to dovođenjem u zabludu organa za sprovođenje zakona – službenike Ministarstva unutrašnjih poslova i druga lica (službenike Centralnog registra privrednih subjekata i notara) gdje je preduzetim kontinuiranim aktivnostima počinio nova krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, navodi policija.

- Čamgoz prema zakonima Crne Gore ne može dobiti odobrenje za privremeni boravak u Crnoj Gori budući da ne ispunjava niti jedan uslov shodno Zakonu o strancima odnosno ne posjeduje nijedan važeči lični identifikacioni dokument (ličnu kartu ili putnu ispravu) i drugi uslov da nije osuđivan ili da se protiv njega ne vodi krivični postupak u njegovoj matičnoj zemlji što je predstavljeno dokazima – raspisivanje međunarodne potjernice od strane Organa za sprovođenje zakona Republike Turske -  ističe Uprava policije. 

Kako su dodali, službenici Sektora za borbu protiv kriminala nastavljaju aktivnosti u ovom predmetu sa ciljem identifikacije i procesuiranja povezanih lica koja su imenovanom direktno ili posredno pružala logističku podršku u sprovođenju kriminalnih aktivnosti radi ostvarivanja povoljnog položaja – dobijanja odgovarajuće dokumentacije i sticanja odgovarajućeg statusa u skladu sa pozitivno pravnim propisima Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.