Crna Gora izručila saradnika Do Kvona: Potraživan zbog prevara u finansijsko – investicionim uslugama
/ - FOTO: UPRAVA POLICIJE CRNE GORE

Crna Gora izručila saradnika Do Kvona: Potraživan zbog prevara u finansijsko – investicionim uslugama

Policja Crne Gore izručila je Južnoj Koreji J.C.H., (Hon Chang Joon) državljanina te zemlje, shodno rješenju koje je donijelo Ministarstvo pravde Crne Gore.

Podsjećamo, on je uhapšen od strane naše policije zajedno sa takozvanim kraljem kriptovaluta Do Kvonom.

- Ovo lice je lišeno slobode u Crnoj Gori 23. marta 2023. godine na Aerodromu Podgorica po međunarodnoj potjernici koju je za njim raspisao Interpol Seul i to zajedno sa D.H.K., da bi nakon što je odslužio kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca u Crnoj Gori zbog izvršenog krivičnog djela falsifikovanje isprave, izručen iz Crne Gore - navode iz Uprvae policije.

J.C.H. je od strane službenika NCB Interpol Podgorica i Posebne jedinice policije danas predat nadležnim pravosudnim i policijskim organima Južne Koreje.

 - Predat je radi  vođenja krivičnog postupka zbog više krivičnih djela koje se odnose na prevaru u finansijsko investicionim uslugama, ulaganjima i tržištu kapitala za koje je zaprijećena doživotna kazna zatvora u Južnoj Koreji - dodaju iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.