Zapalilo se vozilo u tunelu “Sozina”, pribranost vozača spriječila širenje požara i posljedice
foto:PP

Zapalilo se vozilo u tunelu “Sozina”, pribranost vozača spriječila širenje požara i posljedice

Srećan epilog rizične situacije u tunelu Sozina. Nakon početnog požara na vozilu u pokretu u tunelu Sozina koji se dogodio juče oko 18:00 srećom niko nije povrijeđen, a sve se završilo uz manju materijalnu štetu zahvaljujući pribranosti vozača automobila koji se kretao iz pravca Sutomora ka Podgorici.

“Nakon što je uočio dim iz unutrašnjosti vozila što se dogodilo na jednoj trećini tunela od Sutomora, vozač se zaustavio na prvom proširenju sa desne strane. On je iz SOS kabine uzeo aparat za gašenje požara i prije neko što su stigli vatrogasci sam lokalizovao požar. U incidentu niko nije povrijeđen, a spriječena je veća šteta i potencijalna opasnost za učesnike u saobraćaju”, kazao je za Primorski portal načelnik Službe zaštite i spašavanja “Monteput” doo- tunel Sozina Spasoje Racković.

Srećom, dodaje Racković, vozača zapaljenog vozila nije uhvatila panika već je bio veoma priseban i praktičan da se zaustavi na proširenju i koristi SOS kabinu.

Racković podsjeća da sistem SOS kabina u tunelu Sozina ima: telefon za komunikaciju sa Komandnim centrom, dva protivpožarna aparata za gašenje sa prahom (6 kg i 9 kg), BONPET ampula i ručni javljač požara. Sistem je povezan sa Komandnim centrom tunela „Sozina“.

SOS kabine su na 29 punktova u tunelu i 14 duž puta od Virpazara do ulaza u tunel „Sozina“.

“Ove kabine su telefonskom vezom povezane sa Komandnim centrom i služe za poziv u pomoć. U svakoj od njih postoje i aparati za gašenje požara”, kazao je Racković.

Saobraćaj kroz tunel Sozina je normalizovan oko 18:30, ali su se prethodno formirale kolone

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.