Uprava carina: Spriječeno krijumčarenje tekstila vrijednosti oko 14.700 eura

Uprava carina: Spriječeno krijumčarenje tekstila vrijednosti oko 14.700 eura

Ističu da je ovo sprečavanje krijumčarenja tekstila, samo jedna u nizu svakodnevnih aktivnosti koje zajedničkim i koordinisanim radom sprovode carina i policija, saopštili su iz Uprave carina

Službenici Uprave carina, su u saradnji sa graničnom policijom, spriječili krijumčarenje preko 2.338 komada neprijavljene odjeće i obuće.

- Neprijavljeni tekstil (odjeća, među kojom je bila i obuća), pronađen je prilikom detaljne kontrole teretnog vozila srbijanskih registarskih oznaka, nakon ulaska u Crnu Goru. Kamion je ciljanom kontrolom prvenstveno zaustavljen na graničnom prelazu Dračenovac. Od graničnog prelaza, uz zajedničku pratnju carine i policije, roba je dopremljena do carinske ispostave u Rožajama gdje je izvršen detaljan pregled - navode iz Uprave carina.

Pregledom je utvđjeno da nije prijavljena veća količina tekstilne robe, procijenjene vrijednosti oko 14.700,00 eura.

- U ovom je slučaju izrečena zaštitna mjera trajnog oduzimanja neprijavljene robe. O svim okolnostima obaviješten je nadležni tužilac, a lice koje je upravljalo kamionom, privedeno je i saslušano, i do daljnjeg zadržano - dodaju iz UC.

Ističu da je ovo sprečavanje krijumčarenja tekstila,  samo jedna u nizu svakodnevnih aktivnosti koje zajedničkim i koordinisanim radom sprovode carina i policija.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.