Amerika i poznati: Odbijen zahtjev pjevačice Šer da dobije starateljstvo nad 47-godišnjim sinom

Amerika i poznati: Odbijen zahtjev pjevačice Šer da dobije starateljstvo nad 47-godišnjim sinom

Pjevačica je podnijela zahtjev prošle godine zbog toga što se, kako je navela, njen 47-godišnji sin drogirao i zbog njegovih problema sa mentalnim zdravljem. Međutim, sutkinja suda u Los Anđelesu Džesika Uzkategi odbila je zahtjev.

Sud u Americi odbio je zahtiev legendarne pjevačice Šer (77) da joj bude dodijeljeno za starateljstvo nad sinom Ilajdžom Bluom Almanom.

Pjevačica je podnijela zahtjev prošle godine zbog toga što se, kako je navela, njen 47-godišnji sin drogirao i zbog njegovih problema sa mentalnim zdravljem.

Međutim, sutkinja suda u Los Anđelesu Džesika Uzkategi odbila je zahjtev.

Prema američkim medijima, sutkinja je ocjenila da je Alman dokazao da je sposoban da „upravlja sopstvenim finansijama“ i da više nije pod uticajem droga.

Prije presude, Ilajdža Alman je nekoliko puta podvrgnut testovima na drogu.

 

Šer je u zahtjevu tvrdila da njen sin „u suštini nije u stanju da upravlja finansijskim sredstvima“ i da mu je stoga „hitno potreban staratelj“ koji bi valjano upravljao njegovom imovinom, prenijeli su američki mediji ranije.

Sud određuje starateljstvo nad pojedincima koji nisu u stanju da sami donose odluke, poput onih sa demencijom ili drugim mentalnim bolestima.

Može da se odredi i za upravljanje finansijskim ili ličnim poslovima neke osobe.

Krajem prošle godine, Ilajdža Alman je dobio sredstva iz fonda koji je osnovao njegov pokojni otac, muzičar Greg Alman.

U zahtjevu koji je podnijela Šer, navedeno je da Ilajdža „trenutno nije u mogućnosti da upravlja svojom imovinom zbog ozbiljnih problema sa mentalnim zdravljem i korišćenjem droga“.

„Ilajdža ima pravo na redovna primanja iz fonda, ali imajući u vidu njegove stalne probleme sa mentalnim zdravljem i zloupotrebom supstanci, [Šer] je zabrinuta da će sva sredstva koja su podeljena Ilajdži biti odmah potrošena na lijekove, ostavljajući ga bez imovine da obezbjedi sebi život i da ga dovedu u opasnost“.

Šer je, dodaje se, „neumorno radila na tome da Ilajdži obezbedi liječenje i pruži mu neophodnu pomoć“.

„[Šer] neizmjerno voli Ilajdžu i uvijek je djelovala u njegovom najboljem interesu“, navedeno je u ranijem zahtjevu.

Dodala je i da ona „nije mogla da razgovara o njegovim željama u vezi sa imenovanjem privremenog staratelja“ zbog njegovih „trenutnih mentalnih i fizičkih zdravstvenih problema“.

Magazin Pipl izvestio je da su pravni zastupnici pjevačice na saslušanju pred sudom ponovo izrazili zabrinutost u vezi sa Almanovim mentalnim zdravljem.

„Ne dovodim u pitanje zabrinutost majke za sinovljevo zdravlje, a mislim da ni on to ne dovodi u pitanje“, rekla je sutkinja.

Ali zaključila je da je veći dio onoga što je Šer iznijela u zahtjevu „zasnovano na njenim pretpostavkama i strahovima“.

Šer je bila udata za Grega Almana od 1975. do 1979.

Prethodno je bila udata za bivšeg pjevačkog partnera Sonija Bona od 1964. do 1975.

Iz te veze ima i dijete Čeza Bona.

Ilajdža se oženio Britankom Marianđelom King 2013.

Oboje su muzičari.

Opisujući prekid starateljstva, ona je tada rekla da joj je to „najbolji dan u životu“


Pjevačica Britni Spirs je 2021. oslobođena starateljstva koju je nad njom imao otac punih 13 godina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.