Mišel potvrdio da se neće kandidovati na evropskim izborima

Mišel potvrdio da se neće kandidovati na evropskim izborima

Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel potvrdio je u petak da se neće kandidovati na izborima za Evropski parlament (EP) u junu. On je, u saopštenju na svojoj Fejsbuk /Facebook/ stranici, naveo da je u politički život ušao prije 30 godina, prenosi Anadolija.

„Od tada sam učestvovao na skoro svim izborima u Belgiji, na različitim nivoima vlasti - lokalnim, pokrajinskim i saveznim. U protekle četiri godine sam bio predsjednik Evropskog savjeta, nakon odluke 28 šefova država ili vlada 2019.", napisao je Mišel.

On je kazao da, prema njegovom mišljenju, demokratija znači legitimitet i da je za političara izbor na osnovu opšteg prava glasa ključ tog legitimiteta.

Mišel je rekao da je Evropa oduvijek zauzimala posebno mjesto u njegovom srcu.

„Služio sam našem evropskom projektu sa strašću i uvjerenjem skoro deset godina, prvo kao belgijski premijer, a zatim i u sadašnjoj ulozi. Stoga mi se činilo prirodnim, kao i svakom lideru koji želi da nastavi da služi svojoj zemlji, da se stavim pred birače da promovišem i branim evropski projekat", dodao je Mišel.

On je poručio da će svoje napore usmjeriti ka trenutnim obavezama s "nepokolebljivom odlučnošću".

"Uvijek ću biti vatreni zagovornik Evrope koja je demokratska, jaka, ujedinjena i gospodar svoje sudbine. Na kraju ovog mandata, razmisliću o prirodi i smjeru mojih budućih obaveza", naveo je Mišel.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.