Šimun: Opšta bolnica u Pljevljima dobila potrebnu opremu
OPŠTA BOLNICA U PLJEVLJIMA DOBILA POTREBNU OPREMU/ - MINISTARSTVO

Šimun: Opšta bolnica u Pljevljima dobila potrebnu opremu

Opšta bolnica u Pljevljiima dobila je prije dva dana najveći dio od 50 novih kreveta, 80 dušeka, 90 natkasni, 120 jastuka, 50 prekrivača i 80 posteljina koja su bila uskladištena tokom kovid pandemije.

Ministar zdravlja dr Vojislav Šimun obećao je u decembru da će ovaj vrijedni materijal biti u najkaraćem roku opredijeljen bolnici u Pljevljima.

Šimun je tada menadžmentu i zaposlenima kazao da će odmah pokrenuti proceduru sa Ministarstvom odbrane, u čijim magacinima je bila uskladištena oprema.

- U saradnji sa ministrom odbrane najurgentnije smo obavili neophodne procedure i učinili ovu opremu dostupnom bolnici u Pljevljima. Do izgradnje novog objekta, čija realizacija ide planiranom dinamikom, ova bolnica treba i zaslužuje konstantu pomoć države, od ovih najbazičnijih stvari koje su potrebne stacionarima, pa dalje medicinske opreme i svega onog što jedna ustanova sekundarnog nivoa mora da ima. Želim da poručim i medicinskom osoblju u Pljevljima, a i građanima koji tamo ostvaraju zdravstvenu zaštitu da će ova ustanova imati moju punu podršku i pomoć - poručio je ministar povodom  realizacije isporučenja opreme.

Direktor OB Pljevlja dr Saša Grbović izrazio je zahvalnost ministru Šimunu i ministarstvu odbrane na brzoj i promtnoj reakciji naglasivši da je donacija ogromna pomoć za pljevaljsku bolnicu, koja će, imati komfornije uslove za pacijente, ali i zato što će sredstva namijenjena za nabavku ove opreme biti preusmjerena za druge potrebe bolnice.

Kvalitetna saradnja sa Ministarstvom zdravlja u narednom periodu donijeće još benefita za bolnicu u Pljevljima, koja je decenijama bila zapostavljena.

- Sa zadovovoljstvom mogu da kažem da su  tenderi za nabavku mašina za vešeraj i porođajni sto završeni i očekujemo ubrzo isporuku. Takođe, raspisaćemo ubrzo tender i za ostatak novca od 300.000 eura koji nam je opredijeljen, čime ćemo zaokružiti vjerujem jedan uspješan period nabavke i zanavljanja sredstava i opreme u našoj bolnici. Takođe, vjerujem da ćemo u februaru prisustvovati, mogu slobdno reći, istorijskom trenutku za naš grad, raspisivanju tendera za projektovanje i izgranju objekta nove bolnice, čime će biti stavljena tačka na sve špekulacije oko tog projekta i čime ćemo i mi kao uprava dobiti satisfakciju za ozbiljan trud koji je uložen, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, ovaj projekat privedemo kraju, i konačno zdravstvo u Pljevljima dovedemo na nivo kakav zaslužuje i medicinsko osoblje i pacijent u 21. vijeku - zaključio je Grbović.

Izvor Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.