Projekat podzemne garaže ispod Trga Božane Vučinić dobio saglasnost: Na tri etaže gradiće 360 parking mjesta
BRISAĆE PARKING PROSTOR IZ ULICE KRALJA NIKOLE/ DAN

Projekat podzemne garaže ispod Trga Božane Vučinić dobio saglasnost: Na tri etaže gradiće 360 parking mjesta

Glavni projekat za podzemnu garažu ispod Trga Božane Vučinić pozitivno je revidovan, saopštio je Ninoslav Kaluđerović, v.d. sekretara za saobraćaj. U njoj će, kako je naveo Kaluđerović, biti izgrađeno oko 360 parking mjesta, čime će se riješiti problem parkiranja.

–Projekat podzemne garaže je pozitivno revidovan. Ona će biti urađena na tri etaže gdje ćemo dobiti 360 parking mjesta. Dalji posao je na Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice – rekao je Kaluđerović.

Kaluđerović navodi da pripremaju lokacije na kojima je prema DUP-u planirana gradnja javnih garaža.

– Te lokacije ćemo dati Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice kako bi ona ocijenila njihovu opravdanost, mada one su sve opravdane. U tom dijelu razmišljamo da povećamo broj parking mjesta jer je parking dio saobraćajne kulture i saobraćajnog razvoja grada. Često se ne vodi računa o adekvatnom parametru o parkiranju. Ako ne zadovoljite dovoljan broj parking mjesta prilikom izgradnje novog stambenog objekta on će se prenijeti na ulicu koji gravitira tom dijelu objekta – naveo je Kaluđerović.

V.d. sekretara za saobraćaj dodaje da će raditi novu odluku o parkiralištima.

– Planirali smo da donesemo novu odluku o parkiralištima i nju smo kandidovali za poslednji kvartal ove godine. Postojeća odluka o parkiralištima je do sada imala nekoliko izmjena i niko nije počeo da radi novu odluku, sa novim elaboratima – naveo je Kaluđerović.

Kaluđerović navodi da će iz Ulice kralja Nikole biti izbrisan parking prostor.

–U blizini se nalaze tri, četiri parcele koje su u vlasništvu Glavnog grada. Planirano da tu zemlju pripremimo za parking. Sa novim parking mjestima rasteretićemo saobraćajnicu, a građani će dobiti parking prostor. Ta se parkig mjesta neće naplaćivati – rekao je Ninoslav Kaluđerović.

Izvor Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.