„Rols-Rojs“ otvara dilerske centre u Nigeriji i Vijetnamu
Rolls-Royce Ghost

Britanska kompanija očekuju rast prodaje

„Rols-Rojs“ otvara dilerske centre u Nigeriji i Vijetnamu

Britanska kompanija „Rols-Rojs“ planira da naredne godine otvori dilerske centre u Nigeriji i Vijetnamu

BRITANSKA kompanija „Rols-Rojs“ planira da naredne godine otvori dilerske centre u Nigeriji i Vijetnamu, najavio je generalni direktor kompanije Torsten Miler-Otvos.

On je u Sankt Peterburgu rekao da kompanija trenutno u svijetu ima 109 dilerskih centara, računajući i šourum otvoren u petak u tom gradu. U naredne dvije do pet godina planira da njihov broj poveća na 120, prenosi portal Totalcar.rs.

Miler-Otvos podsjetio je da je „Rols-Rojs“ 2012. godine prodao oko 3.600 automobila, od čega u Rusiji oko sto. Udio prodaje vozila u Rusiji je oko četiri odsto.

Ove godine kompanija očekuje rast prodaje, rekao je generalni direktor ove kompanije, ali nije pominjao konkretan broj.

- Mi ne jurimo brojke, čak i ako se proda samo jedan automobil više nego prošle godine, to će biti novi rekord - smatra Miler-Otvos.

Prema njegovim riječima, puštanjem u proizvodnju modela „vrejt“, kapaciteti fabrike u Engleskoj su „došli do granice“. Proširenje proizvodnje nije lako, iako kompanija ima porudžbina. Sada se radi u dvije smjene, a ako bude neophodno pokrenuće se i treća smjena, objasnio je direktor.

On nije isključio mogućnost da u perspektivi „Rols-Rojs“ u svoj proizvodni program uvrsti i terensko vozilo, ali je pojasnio da nema takvih planova.