Kordić: Nisam mogla biti razriješena, koristila sam roditeljsko odsustvo
Zorka Kordić

Kordić: Nisam mogla biti razriješena, koristila sam roditeljsko odsustvo

Doskorašnja glavna pregovaračica Crne Gore sa EU Zorka Kordić u izjavi za Portal RTCG kaže da je Vlada Dritana Abazovića nije ni mogla razriješiti sa te funkcije, jer je u prethodnom periodu koristila prava po osnovu porodiljskog i roditeljskog odsustva.

Centar za građansko obrazovanje objavio je ranije danas informacije koje, kako kažu, ukazuju na to da je Vlada Dritana Abazovića zaboravila da formalno razriješi Zorku Kordić funkcije glavnog pregovarača Crne Gore sa EU.

Kordić u odgovoru za Portal RTCG kaže da je CGO nije kontaktirao povodom informacija koje su objavili, iako je kako kaže, u svom radu sa svim NVO uvijek njegovala intenzivnu i konstruktivnu saradnju.

“Da su me kontaktirali, znali bi da sam u prethodnom periodu, koji je zahvatio i period 43. Vlade, koristila pravo na porodiljsko, a zatim i roditeljsko odsustvo, tako da me Vlada, u skladu sa odredbama Zakona o radu i Zakona o državnim službenicima i namještenicima nije mogla razriješiti, niti je moja javna funkcija mogla prestati. O tome je svakako uredno obaviješten ASK, tako da ne može biti govora o propustu bilo koje Vlade, samo o ostvarivanju roditeljskih prava“, zaključila je Kordić.

Krajem decembra Vlada Milojka Spajića za glavnog pregovarača imenovala je Predraga Zenovića, a razriješila funkcije Zorku Kordić.

Krajem 2020. Vlada Zdravka Krivokapića imenovala je Kordić za glavnu pregovaračicu sa Evropskom unijom.

Nakon što je u aprilu 2022. godine izabrana manjinska Vlada Dritana Abazovića, formirano je Ministarstvo evropskih poslova, a za ministarku izabrana Jovana Marović.

Marović je ostavku na ministarsku poziciju podnijela u novembru 2022. godine, a MEP-om je od tada koordinirala Ana Novaković Đurović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.