Martinović-Popa: Pozitivni pomaci iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine
MARTINOVIĆ I POPA/ - FOTO: MINISTARSTVO TURIZMA, EKOLOGIJE, ODRŽIVOG RAZVOJA I RAZVOJA SJEVERA

Martinović-Popa: Pozitivni pomaci iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine

Evropska komisija je spremna da Crnoj Gori pruži ekspertsku pomoć kako bi što prije ispunila završna mjerila iz Poglavlja 27, saopštila je ministru turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimiru Martinoviću ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristino Popa.

Ambasadorka Popa je kazala da Ministarstvo ima punu podršku u pogledu rada na zatvaranju Poglavlja 27.

Posebno je pomenula prioritete Zelene agende, upravljanju otpadom, obnovljivoj energiji, dekarbonizaciji, odnosno onim segmentima koji će biti svima vidljivi i od kojih će cjelokupno društvo imati koristi.

Martinović je informisao Popu o radu Ministarstva u posljednja dva i po mjeseca, a sagovornici su razgovarali o pozitivnim pomacima iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

Sagovornici su saglasni da je Poglavlje 27 najkompleksnije i najskuplje, i u tom konktestu, kako je kazala ambasadorka Popa, Evropska komisija je zainteresovana da pruži ekspertsku pomoć kako bi se što prije ispunila završna mjerila iz tog poglavlja i samim tim ubrzao put Crne Gore u EU.

Martinović je istakao da cijeni svaku podršku EU. "Cilj ove Vlade je da Crna Gora bude prva naredna članica EU i na tom putu nam je važna vaša pomoć", poručio je Martinović.

- Nadam se da ćemo zajedničkom saradnjom i predanim radom doprinijeti boljim rezultatima u oblasti zaštite životne sredine i ulaskom Crne Gore u EU - istakla je ambasadorka Popa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.