Amerika i Britanija nastavljaju napad na Hute
Ilustracija

Amerika i Britanija nastavljaju napad na Hute

SAD i Velika Britanija izvode napade na pozicije Huta na sjeveru provincije Hodejda u Jemenu, saopštio je vojni izvor Sputnjika.

Kako se navodi, meta napada je objekat u planinskom području Luheja.

Kako je izjavio večeras koordinator za strateške komunikacije u Savjetu za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Džon Kirbi na televiziji Si-Bi-Es, administracija Vašingtona smatra da bi pobunjenici iz pokreta Ansar Alah (Huti) u Jemenu mogli da izvedu napad na njih zbog čega su američke snage u regionu preduzele mjere predostrožnosti.

- Mislim da bi bilo previše optimistično da mislimo da neće ili ne može biti neke vrste odmazde Huta. Mi ovo veoma pažljivo pratimo. Preduzeli smo neophodne mjere predostrožnosti u regionu kako bismo bili spremni za slučaj takvih napada -  istakao je on, govoreći o udaru SAD i Britanije na položaje Huta u Jemenu.

Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da rezolucija Savjeta bezbjednosti UN o Crvenom moru ne daje nikome pravo da izvode napade na Jemen.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.