Srbija: Zaplijenjeno zlato i nakit vrijedni 66.000 eura

Srbija: Zaplijenjeno zlato i nakit vrijedni 66.000 eura

Srpski carinici su na graničnim prelazima Preševo i Gradina otkrili i zaplijenili zlato i druge dragocjenosti čija je ukupna vrijednost procijenjena na više od 66.000 eura, saopštila je Uprava carina te zemlje.

Prvi slučaj je otkriven 3. januara na prelazu Preševo, kada je na ulazu u Srbiju izdvojen automobil, kojim je upravljao 27-godišnji strani državljanin.

Vozač i njegova saputnica su rekli da nemaju ništa da prijave, ali su kod njih pronađena tri nova ručna sata i velika količina originalno upakovanog "Swarovski" nakita, kao i kutija uvijena u aluminijumsku foliju puna različitog zlatnog nakita, navedeno je u saopštenju.

Ukupna vrednost nakita i satova procenjena je na više od 53.000 eura.

Sjutradan je na graničnom prelazu Gradina zaplijenjeno sedam zlatnih pločica (investicionog zlata), čija je vrijednost procijenjena na više od 13.000 eura.

Ono je otkriveno u rancu putnika tokom detaljne ulazne kontrole autobusa, koji je saobraćao na relaciji Bugarska-Njemačka.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.