Uhapšen muškarac: Pronađeno oko 570 kilograma rezanog duvana
Ilustracija

Lišena slobode jedna osoba zbog nedozvoljene trgovine

Uhapšen muškarac: Pronađeno oko 570 kilograma rezanog duvana

Službenici Sektora granične policije su juče oko 12,30 časova na magistralnom putu Ulcinj – Bar kontrolisali vozilo marke „VW Caddy“ stranih registarskih oznaka, kojim je upravljao E.F. (49) iz Tuzi. Kontolom vozila je pronađeno i oduzteo 40 kesa u kojima se nalazilo oko 568 kg rezanog duvana, za koji E.F. nije posjedovao dokaz o porijeklu, niti ovlašćenje za trgovinu duvanskim proizvodima.

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Jug“ – Odjeljenja bezjednosti Bar su po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru lišili slobode E.F. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina“, saopšteno je iz UP-a. 

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je E.F. od, za sada nepoznatog lica, u mjestu Vladimir, uprkos tome što nema ovlašćenje za trgovinu, a u svrhu prodaje za iznos od 2.840 evra nabavio je rezani duvan ukupne težine oko 568 kg.

“E.F. je na ovaj način, imajući u vidu odredbe Zakona o akcizama, budžetu Crne Gore pričinio je štetu u iznosu ne manjem od 30.800 evra“, kazali su iz Uprave policije. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.