Adžić: GP URA ostaje opozicija i ne može biti dio političke trgovine
Filip Adžić

“Zahtjeve za rekonstrukcijom Vlade smatram opravdanim“

Adžić: GP URA ostaje opozicija i ne može biti dio političke trgovine

Potpredsjednik GP URA Filip Adžić kazao je za "Dan" da je čuo za kombinacije koje se tiču rekonstrukcije Vlade, odnosno da to ne bi podrazumijevalo samo ulazak ministara iz koalicije "Za budućnost Crne Gore" u Vladu, već i proširenje parlamentarne većine. On tvrdi da GP URA ne pregovara ni sa kim.

“Mi smo opozicija i to ćemo ostati. Odgovorno tvrdim da Građanski pokret URA neće biti dio nikakve političke trgovine. Mogli ste se uvjeriti da ni prije formiranja ove vlade sa GP URA nije bilo trgovine. Ako su neke partije pristale da im politiku vodi nečiji ujak, ili da budu privesci određenih političkih struktura, mi nećemo sigurno. Svjesni smo kompletne političke situacije i izabrali smo da budemo opozicija jer smatramo da od formiranja ove vlade, pa i prije toga, ima pojedinaca koji vuku neke poteze, ili ih planiraju, a koji nimalo ne odgovaraju predizbornim obećanjima i najavama. Obećavano je nešto što je neizvodljivo i mi nećemo da učestvujemo u onome što ne može biti ostvareno“, rekao je Adžić za “Dan“.

U posljednje vrijeme očigledno je uspostavljena dobra saradnja između Bošnjačke stranke i koalicije “Za budućnost Crne Gore“, naročito od kada je otvorena priča o eventualnoj promjeni Zakona o državljanstvu. U tom smislu indikativna je i izjava predsjednika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića za “Dan“ da nije loše da Vlada bude što prije rekonstruisana.

“O eventualnoj rekonstrukciji znam ono što su objavili mediji i ne bih posebnio sve to komentarisao. Međutim, ono što sigurno znam jeste da je ova vlada toliko heterogena i znam na kojim principima je uspostavljena. Svi smo svjesni da ona nema dugi vijek trajanja. Za razliku od mnogih i najoptimističnijih podržavalaca ovakve vlade, koji vjerovatno nisu mogli da očekuju ovako brze zahtjeve za rekonstrukciju, ja te zahtjeve podržavam i smatram ispravnim. Na kraju, vjerujem da je to i odgovoran odnos“, rekao je Ibrahimović. 

Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.