Vlada u projekte uvrstila sanaciju ulice u bjelopoljskom naselju Lipnicai rekonstrukciju teniskog i odbojkaškog terena u Pljevljima

Vlada u projekte uvrstila sanaciju ulice u bjelopoljskom naselju Lipnicai rekonstrukciju teniskog i odbojkaškog terena u Pljevljima

Vlada Crne Gore prihvatila je prijedlog Kluba poslanika Demokrata da se pored brojnih infrastrukturnih projekata predviđenih budžetom za 2024. godinu uvrsti i sanacija ulice u naselju Lipnica u Bijelom Polju, zatim rekonstrukcija teniskog i odbojkaškog terena na gradskom stadionu u Pljevljima, kazao je poslanik Demokrata Nikola Rovčanin.

On je kazao da se vrijednost ovih investicija projektuje u iznosu od 400.000 eura.

- Građani Gornje Lipnice u Bijelom Polju suočavaju se sa velikim problemima pojave klizišta, koje ugrožava njihove domove i imovinu, uz veoma loš putni pravac. Klub poslanika Demokrata reagovao je predlogom da se za hitnu sanaciju obezbijede sredstva u državnom budžetu za 2024. godinu, kako bi građani ovog naselja u najkraćem roku imali riješen dugogodišnji problem, a isti je prihvaćen - istakao je Rovčanin.

Takođe, za razvoj sporta u Pljevljima, pored ulaganja Centra za sport i rekreaciju, Demokrate su, kaže Rovčanin, prepoznale potrebu da se iz državnog budžeta izdvoji dio sredstava za rekonstrukciju sportske infrastrukture, teniskog i odbojkaškog terena na stadionu pod Golubinjom.

- Od izuzetnog je značaja da se za djecu i sportiste Pljevalja obezbijede kvalitetni infrastrukturni sadržaji u prilog strateškom opredjeljenju razvoja grada u svim segmentima. Veoma je važno da sjeverne opštine koje su pogođene negativnim demografskim kretanjima budu u posebnom fokusu pažnje infrastrukturnih i investicionih ulaganja, na čemu će Klub poslanika Demokrata posebno insistirati - zaključio je Rovčanin.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.