Policija htjela da ulazi u stanove bez naloga, pronašli opremu za paintball

Policija htjela da ulazi u stanove bez naloga, pronašli opremu za paintball

Nakon provjere zajedničkih prostorija, garaže, krova, hodnika i ulaza, policija je pokušala da uđe u stanove i obavi pregled, ali im stanari to nijesu dozvolili jer nije postojao nikakav nalog za ulazak u privatna vlasništva.

Po modelu navodne dojave o bombi, kakav je koristila ljetos prilikom upada u soliter pored hotela “Podgorica”, crnogorska policija je sinoć pokušala bez naloga da pretresa stanove u Bemax zgradi u Tološima. 

Navodna dojava da je bomba postavljena na petom spratu zgrade stigla je oko 22 sata, a pripadnici policije brzo stigli i počeli provjeru. Nakon provjere zajedničkih prostorija, garaže, krova, hodnika i ulaza, prema informacijama koje je M portal dobio, policija je rano jutros pokušala da uđe u stanove i obavi pregled, ali im stanari to nijesu dozvolili jer nije postojao nikakav nalog za ulazak u privatna vlasništva.

Prema informacijama kojima M portal raspolaže, u jednoj od garaža pronađena je oprema za paintball, što je trebalo, kao i u slučaju pretresa solitera pored hotela “Podgorica”, da posluži za novu političko-policijsko-medijsku igranku.

Podsjećamo, upad policije u soliter pored hotela “Podgorica” dogodio se 20. jula, takođe na osnovu navodne dojave o bombi koja je, prema SMS poruci pripadnika Specijalnog policijskog odjeljenja koju je poslao svom kolegi, bila namijenjena suvlasniku kompanije “Bemax” Ranku Uboviću. Policija tada nekoliko sati uopšte nije kontaktirala Ubovića da ga upozori na eventualnu opasnost, već su ga sačekali ispred hotela i tražili ključeve njegovih privatnih prostorija koje su nakon toga pretresli. U toj “akciji” oduzet je startni pištolj, pancir, vatromet, knjige, zastave, majice i slične stvari, koje su u političko-policijsko-medijskoj podmetačini predstavljene kao “oprema za razbijanje demonstracija”. Par mjeseci kasnije gotovo sve stvari su vraćene vlasnicima, bez ikakvih daljih istražnih radnji, ali i bez objašnjenja za ovakvu intervenciju. 

Dan kasnije policija je izvršila brutalnu raciju u hotelu “Podgorica”, tokom koje su maltretirali goste i zaposlene hotela, a rezultat je bio – oduzimanje šest luksuznih automobila kompanije “Easy drive”, koji su kasnije vraćeni vlasniku, takođe bez ikakvih daljih istražnih radnji. Jedina kazna izrečena nakon ove dvije ljetošnje akcijw bila je – prekršajna od 50 eura, koju je radniku “Easy drive”-a Milanu Milikiću napisao saobraćajni policajac, jer nije u roku od osam dana nakon kupovine gasnog pištolja to prijavio policiji. 

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.