Knežević: Referendum o nezavisnosti Crne Gore je pokraden
Milan Knežević, Foto: Skupština Crne Gore

Knežević: Referendum o nezavisnosti Crne Gore je pokraden

Da nezavisnost Crne Gore nije nešto na šta je stavljena tačka može se naslutiti iz današnje izjave predsjednik DNP-a Milana Kneževića u Skupštini Crne Gore. Knežević je tokom današnje skupštinske rasprave tokom polemike sa poslanicima DPS-a rekao između ostalog da je referendum o nezavisnoti Crne Gore 2006. godine bio pokraden.

“Referendum je pokraden. Da vam nije bilo Lajčaka i Lipke nikad vam onaj refendum ne bi bio proglašen. Poštujem nezavisnost Crne Gore, nećemo preispitivati tu nezavisnost. Crna Gora je bila nezavisna i prije 2006. godine, samo nam nemojte praviti podjele da smo građani drugog reda jer smo glasali za zajedničku državu”, rekao je Knežević obraćajući se poslanicima DPS-a.

Sve je počelo od toga kada je poslanik DPS-a Nermin Abdić, komentarišući slučaj u Gimnaziji “Slobodan Škerović” i profesora Radovana Mihailovića, kazao da je pojedini profesori uče đake da je Josip Broz bio fašista, da je referendum o nezavisnosti pokraden.

“Znate đe bi mi bili ti da ima ministra prosvjete? Koliko je sjutra, doma. Doma da mi ga je majka rodila. Pa tu mržnju širi prijatelju tamo đe si naučio. U školama ne”, poručio je Abdić.

Milan Knežević kaže da je profesor Radovan Mihailović član njegove stranke. Tvrdi da je referendum pokraden, ali da neće preispitivati nezavisnost Crne Gore.

“Referendum je pokraden. Da vam nije bilo Lajčaka i Lipke nikad vam onaj refendum ne bi bio proglašen. Poštujem nezavisnost Crne Gore, nećemo preispitivati tu nezavisnost. Crna Gora je bila nezavisna i prije 2006. godine, samo nam nemojte pravite podjele da smo građani drugog reda jer smo glasali za zajedničku državu”, naveo je Knežević.

Kazao je da će insistirati na dopunama Ustava da uz crnogorski jezik kao službeni bude i srpski.

”To se može završiti ovdje u Skupštini”, kazao je Knežević.

Tvrdi da je napravljen lingvistički inžinjering.

“Sad imamo dva fakulteta za crnogorski jezik i književnost-na Cetinju i u Nikšiću. Sad kad bih htio da karikiram – to je jezik koji se najlakše uči na Cetinju jer samo treba da naučite dva slova – Ś i Ź. Eto to je uradio vaš obrazovni sistem”, kazao je Knežević.

Na to je reagovao Oskar Huter, navodeći da se Knežević uvredljivo odnio prema svim ljudima i studentima koji su završili FCJK.

“Kao što ste Vi rekli – Crknite i puknite da ćete kada dođete na vlast priznati Kosovo. Crknite i puknite- Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugasiti nećete”, poručio je Kneževiću poslanik DPS-a Oskar Huter.

CdM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.