Konatar: URA podnijela preko 70 amandmana na budžet
Miloš Konatar, URA

Konatar: URA podnijela preko 70 amandmana na budžet

Poslanik GP URA Miloš Konatar kazao je da je URA podnijela preko 70 amandmana na predlog budžeta za narednu godinu kojima traži da se ispostuju granski kolektivni ugovori zaposlenih u javnoj upravi, tužilastvu i prosvjeti.

On je rekao da su od Sindikata uprave i pravosuđa dobili pismo sa molbom da i ime sindikata poslanici podnesu amndman kojim bi se ispoštovale odredbe GKU.

“GP Ura je pripremila preko 70 amandmana na budžet“, kazao je Konatar.

Amandmanima su obuhvaćeni VDT i sva ostala tužilaštva.

“Vidjećemo kako će se poslanici odnositi prema tim amandmanima. Insistiraćemo da se o svim nstitucijama javne uprave glasa posebno. Biće zanimljivo, pošto svi deklarativno podržavaju Specijalno tužilaštvo, ali i sva druga tužilaštva“, kazao je on.

Amandmani će sjutra biti na Odboru, a kasnije će se o njima izjašnjavati poslanici u Skupštini.

“Mi smo svoju dužnost kao partija obavili. Pozivam poslanike da omoguće povećanje zarada u prosvjeti, da se poštuje GKU, apel i Vladi da podrži zaposlene u prosvjeti. Ne treba dozvoliti da oni svoja prava traže na ulici“, kazao je Konatar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.