“Crna Gora čvrsto stoji uz Ukrajinu“
Foto: Vlada Crne Gore

Koprivica sa Herasimenkom

“Crna Gora čvrsto stoji uz Ukrajinu“

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju mr Momo Koprivica sastao se s ambasadorom Ukrajine u Crnoj Gori, Olehom Herasimenkom.

Potpredsjednik Koprivica je naglasio da Crna Gora i Ukrajina u kontinuitetu njeguju odlične prijateljske odnose na svim nivoima, te istakao da naša vrata ostaju otvorena za ukrajinski narod, uz nedvosmisleno pružanje podrške kada je u pitanju očuvanje teritorijalnog integriteta te zemlje i izražavanje iskrenog saosjećanja za ukrajinski narod, koji prolazi kroz veliko stradanje.

Podsjetio je da je Crna Gora prva zemlja van Evropske unije koja je donijela Odluku kojom se omogućava privremena zaštita licima iz Ukrajine, kao i da je član i osnivač Parcijalnog ugovora Savjeta Evrope za Registar štete izazvane agresijom Rusije na Ukrajinu.

Ambasador se zahvalilo Crnoj Gori na nesebičnoj podršci i našu državu izdvojio kao primjer solidarnosti sa ukrajinskim narodom, od samog početka jednog od najtežih trenutaka u istoriji te zemlje. Istakao je da bi podrška Crne Gore bila od izuzetnog značaja kada su u pitanju obaveze koje očekuju Ukrajinu u pregovaračkom procesu s EU, naglasivši da bi punopravno članstvo bila snažna poruka svim kandidatima da je pregovarački proces živ.

Koprivica se osvrnuo i na uspjehe koje je Ukrajina zabilježila kada je u pitanju EU agenda i podvukao da je Crna Gora na raspolaganju u cilju prenošenja iskustva, kao i pružanja ekspertize u pregovaračkom procesu.

Sagovornici su se saglasili da će raditi na daljem unaprjeđivanju bilateralnih odnosa i razvoju različitih modela saradnje, s ciljem produbljivanja već tradicionalno prijateljskih veza Ukrajine i Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.