Štrajk pilota u Lufthansinoj turističkoj podružnici Discover Airlines
Ilustracija

Štrajk pilota u Lufthansinoj turističkoj podružnici Discover Airlines

Petosatni štrajk koji je u subotu pozvao sindikat pilota Cockpit u Discover Airlinesu nije imao mnogo uticaja na putnike, saopštila je podružnica Lufthanse.

Discover Airlines, koji se fokusira na turistička putovanja, organizovao je alternativni raspored letova, kako bi ograničio učinke štrajka na svoje putnike, prenosi SEEbiz.

“Kao rezultat prilagođavanja rasporeda letova i pomijeranja ili odlaganja pojedinačnih letova, nijedan let Discover Airlinesa nije morao biti otkazan zbog štrajka“, saopštio je avio-prevoznik nakon što je štrajk završio nešto poslije podna.

Promjena rasporeda u Frankfurtu i transfer putnika na Lufthansine letove u Minhenu, kako su poručili, bili su uspješni. Cockpit cilja na prvi kolektivni ugovor u avio-kompaniji.

Sazvao je štrajk nakon što je Discover Airlines optužio za taktiku odugovlačenja, povlačenjem prethodno učinjenih ustupaka i istovremeno postavljanjem novih uslova za dogovor o kolektivnom pregovaranju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.