Apel za pomoć: Donacija za liječenje Orea
Foto: Arhiva

Apel za pomoć: Donacija za liječenje Orea

Sugrađanka, koja je prije nekoliko dana pružila pomoć povrijeđenom psu na ulici i odvela ga na zbrinjavanje u veterinarsku ambulatnu danas se obratila portalu Press sa molbom.

Naime, nakon što ga je dežurni veterinar pogledao utvrđeno je da osim slomljene noge pas ima jednu tešku bakterijsku infekciju koju treba sanirati. S obzirom da je riječ o privatnoj ustanovi dalji za nastavak liječenja je neophodan novac.

“Zbog njegovog zdrastvenog stanja i te infekcije preporučeno je da ostane na kliničkom liječenju. A nijedan od azila i pansiona za pse ga ne prima. Zbog te skupe terapije, on mora ostati mjesec dana na klinici. A taj trošak iznosi 1200 eura. Doktor je velikodušno pristao da ga zadrži dok barem ne skupim simbolicnu donaciju ali Oreovo vrijeme bez donacija ističe. Iz Udruženja su donirali samo za trošak kastracije i trošak za RTG. Sav ostali teret je pao na mene”, kazala je humana sugrađanka.

Ovom prilikom ona je apelovala na sve sugrađane koji su u mogućnosti da uplate novac na žiro račun 510- 4712- 66, veterinarske ustanove “Veterinum” koji je otvoren u CKB banci. Prilikom uplate treba da se naznači – “Donacija za liječenje Orea”.

Mogu i uplate iz inostranstva na devizni račun u Lovćen banci.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.