Barska URA: Formirati javni prevoz u Baru
Foto: Građanski pokret URA

Barska URA: Formirati javni prevoz u Baru

Odbornički klub Građanskog pokreta URA Bar i CIVIS-a podnio je amandman na Budžet Opštine Bar za 2024. godinu sa predlogom izrade studije izvodljivosti sa finansijskim procjenama za formiranje javnog prevoza.

"S obzirom na činjenicu da Opština Bar izdvaja 360.000€ godišnje za prevoz učenika i penzionera, smatramo neophodnim izradu spomenute studije za formiranje javnog prevoza. Javni prevoz je jedan od najvažnijih načina korišćenja javnog prostora u gradu koji bi značajno doprinio smanjenju saobraćajnih gužvi i na dostupnost većeg broja slobodnih parking mjesta", saopštili su iz barske URE.

Oni su dodali da bi predloženom studijom isplativosti dobili procjenu mogućnosti, a studijom ekonomske efikasnosti podatke isplativosti u odnosu na troškove realizacije ovog projekta, koji odbornici koji čine vlast u Baru nisu podržali.

"U susret formiranju Parking servisa, koji je na današnjoj sjednici izglasan u Skupštini opštine Bar, a koji je direktan namet za građane Bara, smatramo da konstituenti vlasti, viziju razvoja grada moraju usmjeriti ka realnim potrebama našeg grada i svih njegovih građanki i građana", zaključili su iz opštinskog odbora URE u Baru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.