Odlukom školskog odbora: Đaci OŠ „Milan Vukotič“ drugo polugođe bez telefona
TELEFONE ĆE OSTAVLJATI KOD KUĆE/ DAN

Odlukom školskog odbora: Đaci OŠ „Milan Vukotič“ drugo polugođe bez telefona

Školski odbor OŠ „Milan Vukotić” odlučio je da u drugom polugođu djeca neće smjeti koristiti mobilne telefone tokom nastave. Kako je kazala Sonja Bjelobrković, direktorica škole, odluka stupa na snagu od drugog polugodišta.

– Odlučeno je da se ukida upotreba telefona u školi. Namjera nam je da na nivou škole kreiramo jedan interni akt, odnosno jednu vrstu internog pravilnika koji bi uređivao ovu problematiku i postupanje nastavnika i škole ukoliko se telefon ipak nađe kod učenika u učionici. Očekujemo od nastavnika da nam pomognu kako bi ovoga puta naša namjera uspjela i upotreba telefona u školi se konačno ograničila i uredila – rekla je Bjelobrković.

Inače, škola je prije nekoliko godina pokušala da sprovede zabranu korišćenja telefona, ali im plan nije zaživio. Ona je istakla da su se svi u školi obradovali inicijativi Ministarstva prosvjete o djelimičnoj zabrani telefona u školi.

– Ranije smo pokušavali da ograničimo upotrebu telefona, ali i pored podrške koju smo imali od strane Savjeta roditelja, nijesmo uspjeli. Smatramo da je za učenike i sveukupni obrazovni proces korisno uvođenje zabrane korištenja telefona u školi. Čak i djelimična zabrana može da koristi, jer svaki trenutak u kojem je dijete odvojeno od telefona idu njemu u korist. Najveći broj neprijatnih situacija i raznih vrsta nasilja dolazi iz virtuelnog svijeta - navodi Bjelobrković.

Bjelobrković ističe da savremeni načini komunikacije mogu biti korisni i velika podrška sistemu obrazovanja, ali da je zloupotreba zamka u koju mnogi upadaju.

Izvor Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.