Adžić: Spajićeva Vlada da poštuje Kolektivni ugovor i poveća plate zaposlenima u MUP-u
Filip Adžić, Foto: URA

"U suprotnom šteta može biti preko 5 miliona eura"

Adžić: Spajićeva Vlada da poštuje Kolektivni ugovor i poveća plate zaposlenima u MUP-u

"Dana 21.04.2023. godine na moje veliko zadovoljstvo nakon 30 godina potpisan je Kolektivni ugovor za policijske službenike i zaposlene u MUP-u. Ugovor sadrži imperativnu normu da se zaposlenim koeficijenti složenosti poslova dodatno uvećavaju za 10% počev od 01. januara 2024. godine kroz izmjenu Uredbe o grupama poslova i koeficijentima za zarade, što znači da se zarada, a sa tim i dodaci na zaradu, u 2024. godini uvećavaju 10%", podsjetio je ministar unutrašnjih poslova u 43. Vladi Filip Adžić.

On je saopštio da prema do sad dostupnim informacijama sredstva za isplatu ovog uvećanja nijesu predviđena Predlogom budžeta za 2024. godinu i upozorio novu Vladu i premijera Spajića da bi kršenjem ovog Ugovora omogućili svim zaposlenima da već 01. februara 2024. godine pokrenu tužbe protiv MUP-a, čime bi uz uvećanje koje ih sleduje država morala da plati i troškove sudskih postupaka što bi građane koštalo dodatnih preko 5 miliona eura samo za jedan mjesec.

"Građanski pokret URA će ukoliko Vlada ne ispoštuje svoju zakonsku obavezu pripremiti amandman na Predlog budžeta za 2024. godinu kojim će biti omogućeno poštovanje Kolektivnog ugovora tj. povećanje zarada zaposlenima u MUP-u i Upravi policije od 10%", poručio je Adžić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.