PES će podržati Radović za guvernerku
Pokret Evropa sad

Skupština razmatra predlog

PES će podržati Radović za guvernerku

Pokret Evropa sad podržaće aktuelnu izvršnu direktoricu Investiciono-razvojnog fonda (IRF), Irenu Radović, da se imenuje za guvernerku Centralne banke (CBCG).

Skupština bi danas trebalo da razmatra taj predlog.

Radović je danas saopštila da vjeruje da će imati ubjedljivu podršku svih onih političkih struktura koje nijesu povezane sa organizovanim kriminalom.

Predlog za imenovanje Radović na čelnu poziciju CBCG podnio je predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović.

Milatović je ranije, prilikom obrazlaganja predloga, kazao da Radović ima profesionalno iskustvo duže od 20 godina, brojna priznanja, te da je prva žena kandidat za tu poziciju.

On je dodao da očekuje i da Radović promoviše i štiti nezavisnost CBCG od svih uticaja, među njima i pri predlaganju viceguvernera.

Godinama unazad na čelu CBCG je Radoje Žugić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.