Netanijahu zaprijetio Hezbolahu: Ako pokrenete rat, Bejrut će se pretvoriti u Gazu
Benjamin Netanjahu, Foto: AP

Netanijahu zaprijetio Hezbolahu: Ako pokrenete rat, Bejrut će se pretvoriti u Gazu

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu upozorio je danas Hezbolah da ne pokreću treći libanski rat sa Izraaelom, rekavši da ukoliko krenu u okršaj, da će se "Bejrut pretvoriti u Gazu", prenosi Nova.rs.

Ove riječi došle su nakon što je Hezbolah u raketnom napadu ubio čovjeka starog 60 godina, na sjeveru Izraela.

"Ukoliko se Hezbolah odluči da započne totalni rat, onda će sami pretvoriti Bejrut i Južni Liban, koji nije daleko, u Gazu i Kan Junis. Odlučni smo da ostvarimo pobedu, a to ćemo uraditi uz pomoć naše vojske -  rekao je Netanijahu tokom posjete sjedištu sjeverne komande izraelske vojske, u društvu ministra odbrane Joava Galanta i načelnika generalštaba Hercija Halevija", prenio je Džeruzalem post.

Od početka rata Izraela i Hamasa tinjaju sukobi na granici Izraela i Libana na sjeveru, gdje je aktivan Hezbolah.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.