Bila je nervozna i tvrdi da neće više: Saslušana Nikšićanka koja je prijetila teško pretučenom građanskom aktivisti
Foto: Privatna arhiva

Bila je nervozna i tvrdi da neće više: Saslušana Nikšićanka koja je prijetila teško pretučenom građanskom aktivisti

Nikšićanka K. R. saopštila je policiji da je bila nervozna kada je pisala prijeteće poruke teško pretučenom sugrađaninu Bošku Pavićeviću i članici organizacije “Ekopatriotizam” Ivani Čogurić, navodeći da to nikada više neće uraditi.

To je “Vijestima” saopštila Čoguruć, nakon što je zbog prijetnji saslušana ta dvadesetogodišnjakinja.

Prijetnje su stigle na Instagram profil tog udruženja.

“U Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću formiran je predmet povodom prijetnji upućenih putem društvenih mreža B. P. i udruženju ‘Ekopatriotizam’ i preduzimaju se sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi se prikupile sve relevantne činjenice za donošenje odluke u ovom predmetu”, navodi se u saopštenju državne tužiteljke i portparolke Vjere Mićunović.

Pavićević je teško povrijeđen u fizičkom napadu u noći između 2. i 3. decembra - slomljena mu je vilica, polomljeni zubi, iščašeno rame...

Zbog napada uhapšeni su Miloš Stanišić (19) i godinu mlađi - osamnaestogodišnji Matija Stanišić.

Nakon tog napada i dok je povrijeđeni bio u bolnici, počele su da stižu prijetnje i na društvenoj mreži.

“’Ne*ebao je dobro zbog ovih momaka’”, samo je jedna od poruka sa Instagrama.

Ista osoba poručuje da će Pavićeviću napraviti pakao od života i na način što će ga lažno prijaviti za pokušaj silovanja i pedofiliju.

“Svjedočiću na sudu”, dodaje ta osoba, “moja riječ protiv njegove”.

Građanski aktivista Pavićević, napadnut je u noći između 3. i 4. decembra, nakon što je grupu tinejdžera upozorio da ne zlostavljaju pse lutalice, ne čupaju cvijeće na Trgu slobode i ne turiraju automobilom po trgu, koje je, inače, pješačka zona.

On je preksinoć rekao Vijestima da ne zna otkud toliki gnjev ka njemu, da se ne osjeća sigurno i da je još pod raznim terpajima.

“Šokiran sam što ne odustaju sa prijetnjama na raznim društvenim mrežama. I otkud sad toliko gnijev ka meni? Tek sad se ne osjećam nimalo bezbjednim”...

Pavićević je istakao da su njegovi prijatelji, nakon što je on napadnut, pokušavali sami da otkriju što se dogodilo, nezavisno od istražnih organa:

“I došli do informacija da postoje snimci napada, koje pojedinci neće da dostave, a na kojima se vidi kako me udaraju”.

“Vijestima” su dostavljena dva snimka - na jednom se vidi početak napada, ali i da je vandale razjarilo što ih Pavićević snima.

Tokom snimka koji traje nepun minut, više osoba kreće ka Pavićeviću, ali djevojka i jedna muška osoba iz te grupe pokušavaju da ih urazume.

Jedan od onih koje je Pavićevićeva kamera snimila, a koji je na sebi imao crnu jaku, crnu majicu sa bijelom aplikacijom i farmerke, tražio je od sugrađanina da obriše snimak i to nakon što su prethodno nekoliko puta pitali: “Što snimaš?”.

Dok je taj građanski aktivista odgovarao da neće i pitao što je problem, taj muškarac, srednjeg rasta i tamne kose, prišao mu je i udario ga šakom u predjelu glave.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.