SM DPS Crne Gore: Vršnjačko nasilje posljedica stalnih tenzija i netrpeljivosti, djeca zaslužuju da žive u boljem, sigurnijem i srećnijem društvu
Demokratska partija socijalista

SM DPS Crne Gore: Vršnjačko nasilje posljedica stalnih tenzija i netrpeljivosti, djeca zaslužuju da žive u boljem, sigurnijem i srećnijem društvu

Podatak da ni ovaj dan u Crnoj Gori nije prošao bez vijesti o vršnjačkom nasilju zabrinjava i poražava, jer se opravdano postavlja pitanje gdje je tačno zakazao sistem koji ne uspijeva da se izbori sa nasilničkim ponašanjem među maloljetnicima, saopšteno je danas iz Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore.

Jasno je kako poručuju da ovakav ambijent, u kojem je nasilje svakodnevica, dolazi kao posljedica atmosfere koju su tokom prethodne tri godine kreirale loše politike, koje u centar svog interesovanja nijesu stavile mlade ljude, već su raspirivale netrepeljivost i podizale tenzije. 

"Umjesto da crnogorske škole budu mjesta koja su sinonim za sigurnost, mjesta sticanja novih znanja, ali i mjesta dječijeg smijeha i druženja, one nerijetko dolaze u fokus javnosti zbog nemilih scena koje podrazumijeva nasilje", dodaju iz DPS-a.

Vršnjačko nasilje, kojem, kako dodaju nažalost, sve češće u crnogorskim školama svjedočimo, je gorući problem, na čijem rješenju moraju raditi svi društveno odgovorni pojedinci i grupe, ali čijem se efikasnijem i efektivnijem rješavanju moraju posvetiti sve nadležne institucije. 

"Odgovorni smo i dužni da, bez obzira na to, kojoj političkoj strukturi pripadamo, sve što znamo i umijemo uložimo u kreiranje društvene stvarnosti u kojoj će se svako dijete osjećati sigurno, u kojem će vršnjačko, i svako drugo, nasilje naići na pravi i pravovremeni odgovor nadležnih, jer djeca Crne Gore zaslužuju da žive u boljem, sigurnijem i srećnijem društvu", zaključuje se u saopštenju Savjeta mladih DPS-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.