Makron: Napetost na Kosovu se smanjila, ne strahujem od novih sukoba

Makron: Napetost na Kosovu se smanjila, ne strahujem od novih sukoba

Predsjednik Francuske Emanuel Makron rekao je danas u Lozani da se napetost na Kosovu sada malo smanjila i da ne strahuje da će tamo ponovo izbiti sukobi.

Izrazio je nadu da će vođe različitih strana nastaviti mapu puta koja je ustanovljena.

Makron je u razgovoru sa studentima Univerziteta u Lozani zajedno sa švajcarskim predsjednikom Alenom Berseom rekao govoreći o tenzijama na Kosovu da su „danas malo spale“, prenio je list „Tribin de Ženev“.

Izrazio je nadu da će vođe različitih strana nastaviti mapu puta koja je ustanovljena.

Govoreći o mogućoj obnovi sukoba on je rekao: „Zabrinut sam ali ne strahujem za obnovu sukoba na Kosovu“, rekao je on.

On je rekao da ipak strahuje zbog etničkih i vjerskih sukoba koji se razvijaju u drugim stranama svijeta.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.