DPS Danilovgrad: Ne odlagati završetak Martinićkog puta, lokalna vlast da izabere kredibilnog izvođača i realizuje ovaj projekat
Demokratska partija socijalista

DPS Danilovgrad: Ne odlagati završetak Martinićkog puta, lokalna vlast da izabere kredibilnog izvođača i realizuje ovaj projekat

Prvih sto dana nove vlasti nijesmo reagovali, ali evo već ulazimo u dvanaesti mjesec rada lokalne vlasti, a ne nazire se rješavanje problema Martinićkog puta. Nerješavanje ovog problema je veliki infrastrukturni problem, a takođe i veliki problem za život i rad stanovništva ovoga kraja, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Danilovgradu.

Poručuju da je i pored više najava realizacije ovog projekta, i stavljanje istog kao prioriteta, uslijedilo klasično kupovanje vremena. 

”Manevar koji je lokalna vlast uradila da projektovani put opet projektuje, a ne doprojektuje sa potrebnim trotoarima i stajalištima je dodatno potrošilo vrijeme, kao i sredstva, a o tome smo u više navrata govorili”, kazali su iz DPS-a. 

Podsjećaju da obećanja koja je predsjednik Opštine sa rukovodstvom davao, da će rekonstrukcija ovoga puta imati prioritet i da će se vrlo brzo izgraditi ova saobraćajnica nije se pokazalo kao tačnom.

Rekonstrukcija Martinićkog puta se dodau i dalje odlaže što mještani ovog kraja nikako ne žele da prihvate.

”Svakodnevno korišćenje ovoga puta nanosi veliku štetu mještanima, kao i način režima saobraćaja, javni prevoz do te mjere je ugrožen da svaki dan odlaganja je izuzetno štetan i neprihvatljiv. Sredstva koja je Opština izdvojila za eksproprijaciju ovog puta su značajno obezvrijeđenja, a radi se o sredstvima u iznosu od pola miliona i ista nijesu isplaćenja već više od godinu dana. Ovim putem se obraćamo Izvršnoj vlasti Opštine Danilovgrad da umjesto nerealizovanih obećanja, ne odlažu završetak Martinićkog puta i da se u hitnom postupku izaberu kredibilni izvođači, kako bi, iako sa velikim zakašnjenjem, ušli u realizaciju ovog projekta”, kazali su iz DPS-a.  

Zaključuju da bilo kakvo odlaganje i kupovanje vremena neće biti tolerisano od građana koji u javnim istupima najavljuju radikalizaciju problema i neprihvatljivost daljeg odlaganja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.