Putin na vlasti ostaje do 2030. godine? Lider Rusije će se kandidovati na izborima naredne godine
Vladimir Putin

Putin na vlasti ostaje do 2030. godine? Lider Rusije će se kandidovati na izborima naredne godine

Vladimir Putin će se kandidirati na predsjedničkim izborima u martu, što je potez koji će ga zadržati na vlasti najmanje do 2030. s obzirom na to da šef Kremlja smatra kako mora voditi Rusiju kroz najopasnije razdoblje u decenijama - reklo je agenciji Reuters šest izvora, prenosi RSE.

Putin, kojemu je Boris Jeljcin predao dužnost predsjednika posljednjeg dana 1999. godine, već je bio predsjednik duže od bilo kojeg drugog ruskog vladara od Josifa Staljina, nadmašivši čak i 18-godišnji mandat Leonida Brežnjeva.

Putin je 7. oktobra napunio 71 godinu.

Kremlj ove navode nije još komentarisao.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.