Francuska iščekuje oluju: Na snazi crveno upozorenje
Ilustracija

Francuska iščekuje oluju: Na snazi crveno upozorenje

Francuska Meteorološka služba objavila je crveno upozorenje za tri departmana u provinciji Bretanja u očekivanju veoma snažne jesenje oluje "Kiran" koja bi trebala da u večernjim časovima zahvati sjeverozapadni region sa udarima vjetra do 170 kilometara na čas.

Sutra će u tri departmana na snazi biti crveno upozorenje na jak vjetar a u 17 drugih će biti narandžasto što znači opasnost od kiše i poplava, prenose agencije.

"Kiran" je prva značajnija oluja tokom jesenje sezone i zahvatiće vrh Bretanje prije ponoći, prenose mediji.

Meteorološka služba navodi da će priobalna područja biti suočena sa udarima vjetra od 130 do 150 kilometara na čas, a u kopnenom dijelu oko 130 kilometara na čas.

Druga faza oluje, za koju se očekuje da će biti snažnija, zahvatiće Bretanju u drugom dijelu noći kada bi udari vjetra mogli dostići maksimalnu brzinu od 170 kilometara na čas.

Pred dolazak oluje vlasti su pojačale pozive stanovništvu na oprez. Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je plan za angažovanje više od 3.000 vatrogasaca u četiri departmana u Bretanji, navode Nezavisne.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.