De Niro se sudi sa bivšom asistentkinjom, na sudu „prgav i mrzovoljan

De Niro se sudi sa bivšom asistentkinjom, na sudu „prgav i mrzovoljan"

Za glumca se kaže da je bio „prgav" dok je svjedočio u građanskoj parnici protiv bivše asistentkinje.

Čuveni glumac Robert de Niro je tokom prvog dana suđenja po tužbi njegove bivše asistentkinje izjavio da su „njene tvrdnje besmislene".

Grejem Čejs Robinson, glumčeva bivša asistentkinja, rekla je da ju je De Niro plaćao manje nego što je trebalo i da joj je davao „stereotipno ženske zadatke" dok je radila za njega.

Novinari koji su prisustvovali svjedočenju kažu je glumac bio „prgav" i „mrzovoljan".

Dvostruki dobitnik Oskara je uzvratio tužbom protiv Robins, njegove dugogodišnje izvršne pomoćnice.

Optužio ju je za zloupotrebu sredstava kompanije i gledanje serija tokom radnog vremena.

Očekuje se da suđenje u Njujorku, po tužbama obje strane, traje dvije nedjelje.

'Sa razlogom'

De Niro je u ponedeljak bio prvi svjedok i upitan je o tvrdnjama da je od nje zahtijevao da bude dežurna u svako doba i da je tražio od nje da „ radi sve i svašta".

„Tražio sam od nje da uradi samo ono što je bilo u okviru razumnog, u granicama posla", uzvratio je glumac.

Dodao je da je njen posao podrazumijevao zakazivanje, organizaciju putovanja i kupovinu poklona za bliske ljude.

„Nisam joj govorio da riba podove", rekao je na sudu.

Napomenuo je da je Robinson zvao telefonom samo u „civilizovanim satima", osim u slučaju kada je pozvao u četiri ujutru da mu pomogne da stigne u bolnicu nakon što je imao nesreću.

Asošijeted pres je prenio da je glumac „bijesno odbrusio" kada su ga pitali o tome.

„To je bilo jednom, kad sam pao niz stepenice i povrijedio leđa!".

Robinson je takođe navela da je lažno optužena da prema De Niru gaji romantična osjećanja, što je i dovelo do toga da dobije otkaz.

Upozorenje sudije

„Želio sam da svi budu srećni i da se dobro osjećaju", rekao je glumac, prenosi Holivud riporter.

„Nažalost, to nije bio slučaj", dodao je on.

U jednom trenutku, sudija Luis Džej Liman je opomenuo De Nira i Robinson da ne podižu ton i govore sporije.

Robinson je 2008. godine postala pomoćnica glumca pre nego što je unaprijeđena u potpredsjednicu produkcije i finansija u De Nirovoj kompaniji.

Otišla je 2019, tvrdeći da joj je on izgovarao „vulgarne, neprikladne i seksističke komentare", kao i da se prema njoj ponašao kao prema „kancelarijskoj supruzi".

De Niro je negirao njene tvrdnje.

Ovaj 80-godišnjak je jedan od najpoznatijih glumaca svih vremena.

Glumio je u mnogim kultnim filmovima, poput „Kum", „Taksista", „Lovac na jelene", „Razjareni bik", „Bilo jednom u Americi", „Vrelina", a poslednja uloga mu je bila u filmu Martina Skorsezea „Ubice cvetnog meseca" koji se upravo prikazuje u bioskopima.

Robinson traži 12 miliona dolara odštete zbog, kako je navela u tužbi, teških emocionalnih bolova i povrede reputacije.

De Nirova kompanija je uzvratila tužbom i traži od nje da isplati šest miliona dolara, optužujući je da je na lični račun nezakonito prebacila više od 450.000 dolara, da je trošila desetine hiljada dolara na hranu, putovanja i druge usluge, kao i da je gledala serije na Netfliksu tokom radnog vremena.

Njeni advokati kažu da je tužba puna „lažnih navoda osmišljenih da spriječe Robinson da bude uporna i istraje u tužbi, da unište njenu reputaciju i ugroze joj izglede za novi posao", prenosi Dedlajn.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.