Trik uz koji će vam odjeća u ormaru uvjek mirisati fenomenalno: Potrebna su vam samo 2 sastojka

Trik uz koji će vam odjeća u ormaru uvjek mirisati fenomenalno: Potrebna su vam samo 2 sastojka

Svi želimo da nam dom uvijek prelijepo miriše, ali prašina, miris duvana ili vlaga čine da odjeća i stvari u kući poprime neku ne tako prijatnu aromu, a to je teško neutralisati i obično u takvim situacijama pribjegavamo hemijskim sredstvima i mirisima.

Zato je ovaj trik sa teglom i pirinčem spas.

Ako želite da neutrališete neprijatne mirise ili sprečite njihovu pojavu, u ormar ili fioke stavite posudicu sa pirinčem u koju ste ukapali omiljeno eterično ulje. Najefikasnije u uklanjanju smrada je ulje limunske trave, a želite li samo da vam ormar suptilno zamiriše, tada posegnite za eteričnim uljem ruzmarina, pitome nane ili lavande.

Evo kako to napraviti:

U teglu stavite kašiku do dvije pirinča.

Dodajte deset do 20 kapi omiljenog eteričnog ulja.

Poklopite pa dobro protresite da se ulje ravnomjerno rasporedi po zrncima.

Uklonite poklopac pa teglu prekrijte gazom i učvrstite gumicom.

Ovaj način je mnogo bolji izbor od kupovnih mirisa za ormare prepunih hemikalija. Takođe, takvu teglu punjenu mirisnim pirinčem možete staviti i u poneki kutak doma, dnevni boravak ili kupatilo, kako bi prostor uvjek prijatno mirisao.

Kada primjetite da je miris slabiji, samo ponovo protresite teglu. U zavisnosti od količini vlage u prostoriji, pirinač će ispuštati miris između četiri i šest mjeseci, prenosi apartmenttherapy.com.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.