DPS: Lokalna vlast program Nikšićkog pozorišta podredila projektu stvaranja

DPS: Lokalna vlast program Nikšićkog pozorišta podredila projektu stvaranja "srpskog sveta"

Nikšićko pozorište će i večeras, kao i više puta u protekle dvije i po godine biti promoter ideje o ponovnoj aneksiji Crne Gore, jer će se pod krovom ove kuće prikazati film “Crna Gora međa istine i laži”, saopštio je Opštinski odbor DPS Nikšić.

“Ovim filmom čiji je scenarista Željko Čurović, a režiser Dragan Elčić, a tema Podgorička skupština, još jednom se iznosi težnja o redefinisanju Ustava Crne Gore i njenom nasilnom smještanju u okvire “srpskog sveta”, ističe se u saopštenju.

Ovo je, navode, još jedna potvrda kome i kojoj svrsi služe institucije kulture u Nikšiću, pa pozivaju Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, da pod hitno preduzme korake u cilju povlačenja zbog skaradnog uratka sa repertoara JU Nikšićko pozorište, “jer dobro znamo da to rukovodstvo ove ustanove neće učiniti, imajući u vidu njihov dosadašnji odnos prema sličnim tzv. umjetničkim tvorevinama”.

“U krajnjem, ukoliko pomenuti Sekretarijat ostane nijem i na ovo, potvrdiće svoju ulogu u nipodaštavanju Crne Gore i njene svijetle istorije kroz falsifikovanje istorijskih fakata, a sve zarad dodvorivanja i služenja onome iz čijeg džepa se finansiraju, između ostalog, iz vreće 234.347.912 srpskih dinara”, zaključio ke Opštinski odbor DPS Nikšić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.