Mačka Bela oborila Ginisov rekord u najglasnijem predenju

Mačka Bela oborila Ginisov rekord u najglasnijem predenju

Četrnaestogodišnja mačka Bela oborila je Ginisov svjetski rekord u najglasnijem predenju. Ova mačka iz Kembridžšajera u Velikoj Britaniji prede glasnoćom od 54.6 decibela, što je jednako glasnoći kuvala za vodu.

Nikol Spink, vlasnica ove posebne mačke, kaže da ne može biti ponosnija na svoju ljubimicu. 

Belin pokušaj obaranja svjetskog rekorda promatrao je službeni ocjenjivač Dejv Vilson, prenio je Index.hr.

"Uvijek je uzbudljivo gledati kako se obaraju svjetski rekordi", izjavio je on.

Vilson i inženjer akustike su sobu uredili kako bi blokirali vanjske zvukove i postavili uređaje za snimanje, a Bela se nakon toga smjestila u svoj omiljeni jastuk i počela presti.

"Oduvijek smo znali da Bela glasno prede jer ponekad moramo pojačati TV da je nadglasamo", kazala je njena vlasnice i obećala da će Belino priznanje dobiti posebno mjesto u njenom domu.

"Već gledamo koju ćemo fotografiju djeteta prvu skinuti sa zida", našalila se Nikol.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.