U Nikšiću pronađeno 110 stabljika marihuane, uhapšene dvije osobe
Foto: Uprava policije Crne Gore

U Nikšiću pronađeno 110 stabljika marihuane, uhapšene dvije osobe

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, na osnovu operativnih podataka preduzimali višednevne aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga na jednoj lokaciji u mjestu Vir u Nikšiću.

Pripadnici nikšićke policije su na pomenutom mjestu pronašli plantažu sa zasadima biljke za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

“Naime, 8. oktobra policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, Jedinice za borbu protiv droge su preduzimali operativno taktičke mjere i radnje i na licu mjesta zatekli i lišili slobde L.R. (46) i D.Đ. (45) zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, saopšteno je iz Uprave policije.

Izvršen je uviđaj na licu mjesta, te je utvrđeno da je na ovoj lokaciji zasađeno ukupno 110 stabljika marihuane.

Od toga broja 31 stabljika je pronađena neposječena (mase 82 kilograma) i 79 posječenih stabljika (mase 26 kilograma).

Pronađene stabljike i materija su izuzete sa lica mjesta i biće upućene u Forenzički centar u Danilovgradu radi daljih potrebnih vještačenja.

“Osumnjičena lica će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku biti sprovedena nadležnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalje postupanje, dok će policijski službenici i u narednom periodu nastaviti aktivnosti sa tendecijom suzbijanja neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga kao i njihove ulične distribucije“, zaključuje se u saopštenju UP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.