Fon der Lajen: Članostvo u EU se zaslužuje reformama
Ursula fon der Lajen

Fon der Lajen: Članostvo u EU se zaslužuje reformama

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas u Splitu da kandidati za članstvo u Evropskoj uniji moraju to da zasluže sprovođenjem strukturnih reformi, ali da i EU treba da shvati da je proširenje potrebno i korisno za nju, jer je jača.

Ruski rat protiv Ukrajine je dokazao da postoji snažna potreba da se Evropa prilagodi opasnijem i nepredvidljivijem geopolitičkom okruženju, rekla je Fon der Lajen po dolasku u Split na studijske dane Evropske narodne partije (EPP), prenosi HRT.

Vrlo je važno da objasnimo državama članicama i našim građanima da nas u novom geostrateškom okruženju proširenje na temelju zasluga osnažuje i na našu je dobrobit, rekla je ona na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem i predsjednikom EPP Manfredom Veberom.

Fon der Lajen je ocijenila da je Hrvatska priča o uspjehu.

Ona je najavila izbore za Evropski parlament i dodala da je ovaj skup prilika da se razmišlja o učinjenom u protekle četiri godine i zacrtaju prioriteti za budućnost.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.