Kovač: Vučković pokušala da prebaci odgovornost na Upravu policije
Marko Kovač

Kovač: Vučković pokušala da prebaci odgovornost na Upravu policije

Ministar pravde Marko Kovač kazao je da se zahtjev koji je v.d. predsjednica Vrhovnog suda Vesna Vučković poslala početkom jula Upravi policije, a kojim je tražila pojačanu kontrolu tokom rekonstrukcije objekta u kojem su sjedišta Vrhovnog, Apelacionog i Višeg suda, odnosio, tj. provjeru prilikom ulaska u zgradu.

”I on se apsolutno ne odnosi na ono što je dio i obaveza sudske uprave, a to je obaveza regulisanja i blagovremenog rada i obezbjeđenja sudskog depoa. To su dvije različite stvari”, kazao je Kovač nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

On smatra da je ovom informacijom Vučković pokušala da prebaci odgovornost na Upravu policije.

On je kazao da smatra da je što se tiče bezbjednosti zgrade u kojoj se nalazi Vrhovni, Apelacioni i Viši sud, riječ o jednoj od čuvanijih zgrada, "ali bezbjednost ne može biti apsolutna".

”Treba tražiti ljudske propuste, treba tražiti propuste u nepreduzimanju svih mogućih bezbjedonosnih mjera koje su morale da budu preuzete”, kazao je Kovač.

Dodaje da nije bilo bezbjedonosnih problema prilikom ulaska u zgrade Višeg i Vrhovnog suda.

”Jedno je ulaz u glavnu zgradu suda, a jedno je depo. Službenici UP mogu biti zaduženi za obezbjeđenje sudskog depoa”, naglasio je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.