Osumnjičeni za kopanje tunela nijesu iz Albanije
Foto: Vlada Crne Gore

Istraga u toku

Osumnjičeni za kopanje tunela nijesu iz Albanije

Šest osoba osumnjičenih za kopanje tunela od privatnog stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda nijesu iz Republike Albanije, rekao je Portalu RTCG izvor iz bezbjednosnog sektora. U interesu istrage naši izvori nijesu željeli da saopšte odakle su osumnjičena lica, ali su istakli da je sasvim izvjesno da nijesu iz Albanije. To su rekli nakon što je dio medija u zemlji i regionu prenio informaciju da su osumnjičeni albanski državljani. Uprava policije zna gdje su osumnjičena lica, saopšteno je portalu RTCG-a, ali će preduzimanje daljih koraka zavisiti od policijske i istražne taktike.

Tužilaštvo i policija aktivno tragaju za šest osoba, koje se sumnjiče da su učestvovale u iskopavanju tunela koji je otkriven u depou Višeg suda u Podgorici. 

Forenzičari su izuzeli tragove iz stana, a koji će biti predmet vještačenja, a istražiteljima su dostavljeni snimci sa zgrada u Njegoševoj ulici.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost raspravljalo je danas o tunelu, a još uvijek nije izvršen popis svih stvari koje se nalaze u depou.

Premijer Dritan Abazović rekao je da si situacija mijenja iz sata u sat i da su istražitelji na tragu počiniocima. Nije, međutim želio da otkrije više detalja. 

I dalje nije jasan motiv provale u sudski magacin u kojem se čuvaju brojni dokazi iz krivičnih postupaka - droga, oružje, eksploziv, spisi...

Portalu RTCG saopšteno je da je nestalo više komada vatrenog oružja, ali naši izvori tvrde da nije tačno da je iz depoa nestala puška, iz koje je 2004. godine ubijen Duško Jovanović. I Abazović je kazao da nema informaciju da je nestala puška, a najavio je da će tražiti novo vještačenje tog oružja. 

Po našim saznanjima, unutar tunela nađeni su i meci tokom uviđaja.

Iz Uprave policije potvrđeno nam je da je u blizini Podgorice pronađen kombi, za koji se vjeruje da su ga koristili osumnjičeni za obijanje depoa u Višem sudu.

Na nedavnoj sjednici Biroa za operativnu koordinaciju organa obavještajno-bezbjednosnog sektora (BOK) konstatovano je i da obijanje depoa Višeg suda u Podgorici predstavlja "najznačajniji i najopasniji udar na institucije države i pravosudni sistem".

Zaključeno je da je riječ o aktivnostima sa visokim nivoom organizacije i profesionalizma.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.