Spotify dobija besplatne audio knjige

Spotify dobija besplatne audio knjige

Čini se da Spotify istražuje nove puteve za proširenje svojeg sadržaja putem pilot programa koji pretplatnicima omogućuje pristup besplatnim audio knjigama.

Kako izvještava The Wall Street Journal, ova platforma za streaming glazbe trenutno sarađuje sa nekim od najvećih izdavača u SAD-u te dovršava detalje ovog pothvata. Prema izvještaju, korisnici će imati priliku slušati maksimalno 20 sati sadržaja mjesečno bez dodatnih troškova. Iako početna ponuda audio knjiga nije potvrđena jer je još u procesu utvrđivanja, očekuje se da će obuhvatiti širok raspon naslova.

Spotify se prvotno upustio u svijet audioknjiga još krajem prošle godine, omogućivši korisnicima pristup biblioteci koja sadrži više od 300.000 naslova, uključujući djela mnogih priznatih autora. Od tada se ova zbirka proširila i sada obuhvata više od 350.000 naslova.

Trenutno su audioknjige od Spotifyja dostupne na temelju "plaćanja po preuzimanju", što zahtijeva kupovinu svakog naslova posebno. Ako ova pilot inicijativa generiše značajan interes, audioknjige bi se potencijalno mogle razviti u istaknutu ponudu unutar Spotify platforme.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.