Filipović: Formiranje Vlade u ćorsokaku, zabrinjava tišina PES-a
Ljubomir Filipović

Filipović: Formiranje Vlade u ćorsokaku, zabrinjava tišina PES-a

Na osnovu onoga što vidimo i čujemo možemo zaključiti da se pregovori o formiranju Vlade nalaze u ćorsokaku. Tu ima velikih želja i pritisaka, a gospodin Spajić se nalazi u jako teškom položaju, ocijenio je politički analitičar Ljubomir Filipović, u emisiji 'Znam da znaš' Gradske RTV.

Filipović ističe da dodatno zabrinjava tišina Pokreta Evropa sad.

“Frekvencija prelijetanja iz partije u partiju je učestala, a sve to prati nestabilnost političke scene koja je postala hronična u posljednje tri godine, a to odgovara jedino Srbiji, Rusiji i kriminalnim organizacijama”, naglašava Filipović.

Ishod pregovora je trenutno, kako kaže, nemoguće predvidjeti i pitanje je da li će Spajić biti spreman na političke poteze koji će sa sobom nositi izvjesne gubitke.

“To je priča o tamnom vilajetu: zažaliće ako uradi, ali i ako ne uradi. Milslim da u Crnoj Gori nije bilo političara u težoj poziciji, protiv koga su se svi urotili i sve će zavisiti od njegove političke hrabrosti”, smatra Filipović.

Povlačenje podrške Italiji za organizacoiju EXPO 2030. Filipović kakrakteriše kao neozbiljan potez.

“To pokazuje sklonost gospodina Abazovića da se bavi zakulisnim radnjama. On je vjerovatno dobio podršku Saudijske Arabije, koja je poznata po korupciji, i narušio odnos sa našim bliskim trgovinskim partnerom Italijom, što će povući određene konsekvence”, kazao je Filipović.

Navodi da je u Crnoj Gori prisutan značajan porast nasilja među građanima, te da postaje očigledno da se nešto dešava u društvu što podstiče takvo ponašanje.

“Iako naše vlasti ne žele da priznaju, imamo toliki skok cijena da građani svakodnevno doživljavaju frustracije. Crna Gora se probudila u realnosti koju Budva živi još od 2016. godine, kada je nasilnička vlast postavila na odgovorne funkcije u gradu ljude koji imaju kriminalnu prošlost, i oni su postali modeli ponašanja”, objašnjava Filipović.

Dodaje da zabrinjava što civilno društvo ne reaguje na ovaj fenomen. te da je očigledno da kao društvo nemamo kapaciteta da se bavimo problemom nasilja, vršnjačkog i svakog drugog.

Filipović podsjeća da prvi čovjek opštine Budva Milo Božović, već pet mjeseci upravlja gradom iz ZIKS-a.

“On nije optužen za zloupotrebu položaja već za trgovinu narkoticima, što je vrlo ozbiljna stvar, i alarmaantno je što ga njegova partija podržava u nakani da ostane na funkciji gradonačelnika. Takođe, zabrinjavajuće je i što građani ne vide povod da se zbog svih dešavanja oglase”, zaključio je Filipović

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.