Putin se sastaje i sa liderom Kine
Vladimir Putin i Si Đinping

Putin se sastaje i sa liderom Kine

Predsjednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da će se uskoro sastati sa kineskim liderom Si Đinpingom.

Kako je rekao, jedna od tema o kojima će razgovarati na sastanku biće razvoj humanitarnih kontakata.

Putin je istovremeno dodao da su on i Si – prijatelji, te da kineski predsjednik lično čini mnogo toga za razvoj rusko-kineskih odnosa i veza, i to u najrazličitijim oblastima.

Ruski lider je takođe istakao da je u posljednje vrijeme trgovinski promet Rusije sa azijskim zemljama značajno porastao, te da Moskva poklanja sve veću pažnju razvoju odnosa sa regionom.

"Mi to radimo prirodno, jer uzimajući u obzir tempo razvoja Azije i azijskih zemalja, ekonomski centar, kako to uvijek biva, a za njim i centar političkog života, postepeno će se premještati u te regione. Još jednom ponavljam, to je potpuno objektivan i neizbježan proces“, konstatovao je Putin.

Međutim, kako je dodao, to ne znači da Rusija ne treba da obraća pažnju i na druge pravce.

Predsjednici Rusije i Kine poslednji put sastali su se u martu ove godine kada je Si Đinping boravio u posjeti Moskvi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.