Krvavac: Novo zaduženje neophodno; Konatar: Državna kasa puna
Ilustracija

Krvavac: Novo zaduženje neophodno; Konatar: Državna kasa puna

Povodom saopštenja koje je ranije objavilo Ministarstvo finansija o preliminarnim podacima koji se odnose na prihode za avgust, reagovali su član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Branko Krvavac i potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

"Kako bi zamaskiralo deficit u julu, usred sezone, i nedostajuća sredstva za taj mjesec od 50 miliona eura, Ministarstvo finansija objavljuje saopštenje o preliminarnim podacima za avgust, bez podataka za avgust, jer ti podaci mogu biti dostupni tek nakon 20. septembra, a zvanično je plan da se objave 30. septembra”, poručio je Krvavac.

Istakao je da od ukupno 190 miliona eura, koliko je u trezoru, nije moguće više od pola koristiti za tekuću potrošnju.

“Prema planu Ministarstva finansija potrebno je u periodu od septembra do decembra vratiti preko 100 miliona eura dugova, a i pokriti deficite koje su planirali u svakom narednom mjesecu”, rekao je Krvavac.

Naglasio je da Ministarstvo finansija vratolomijama pokušava da sakrije potrebu rebalansa i novog zaduženja.

"Bez rebalansa i zaduženja nije moguće zaključiti godinu, a plan Ministarstva finansija je da ostavi praznu kasu novoj vladi i onda nju optuži za nemogućnost isplate zarada i novo zaduženje", kazao je Krvavac.

Novoj vladi se ostavlja puna kasa, saopštio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA, Miloš Konatar i naglasio da bankrota neće biti dok god se domaćinski upravlja finansijama.

“Nije bilo bankrota u junu, neće ga biti ni u septembru i neće ga biti dok god se domaćinski upravlja finansijama”, napisao je Konatar na društvenoj mreži X.

Naveo je da se novoj vladi ostavlja puna kasa.

“Neka niko ne pokušava da Crnu Goru dodatno zadužuje za milijarde eura pod izgovorom da su finansije Crne Gore loše. To nećemo dozvoliti”, rekao je Konatar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.